De aantrekkingskracht van een duurzaam product. 

We worden overspoeld door berichten dat de aarde snel duurzamer moet. De urgentie die via de media op ons afgevuurd wordt kan ook verlammend werken. Waar begin ik? Je bent eigenlijk al begonnen door dit te lezen. Laudea heeft de kennis en kunde in huis om uw product duurzaam te ontwerpen of de duurzaamheid van uw bestaande product te verbeteren. 

Bekijk onze symbolische afbeelding van Atlas, belast met de zorg voor onze planeet, voor een visuele duik in duurzaam industrieel ontwerp. Ontdek hoe we met doordachte ontwerpoplossingen en het recycle teken streven naar een groenere toekomst. Verken onze

Duurzaam leven in een sociale wereld

Vooral mijn kinderen zie ik worstelen door de grote hoeveelheid nieuws over het klimaat. Laten we het niet op onze kinderen afschuiven maar zelf aan de slag gaan. Ik geef vaak als voorbeeld dat kinderen uit de jaren tachtig, waar ik er zelf één van ben, werden onderwezen dat roken slecht is voor de gezondheid. Ondertussen stonden de huiskamers blauw van de rook en onderwijzers staken hun sigaret op in de pauzes. De ouders van die generatie zijn uiteindelijk zelf gestopt met roken. Waarom zullen we onze kinderen onnodig bang maken? Waarom zouden we ons probleem op een volgende generatie afschuiven? Educatie werkt het beste door het “voor te leven”. En dat wil zeggen, kinderen leren niet door wat we zeggen, maar door ons handelen.

Ook sociale media zorgen nog wel eens voor verkramping bij duurzame initiatieven. Een goed bedachte verduurzaming word veelal sterk bekritiseerd. Soms krijg je het gevoel alleen maar recht van spreken te hebben wanneer je in hut gebouwd van takken in het bos leeft en volledig CO2 neutraal leeft. De verkramping is echt niet nodig en sta uzelf toe de verduurzaming van uw product in stappen te doen. 

Laudea helpt u door een concreet plan te maken dat gebaseerd is op actie en niet op vingertje wijzen. Met onze gezonde dosis realiteitszin helpen we u verder. 

Ontwerpen voor verandering

Als consument merk ik dat het lastiger is veranderingen door te voeren omdat ik onderdeel ben van een bestaand systeem. Als ontwerpbureau staat Laudea aan het begin van een ontwerp en samen met u als producent hebben we een grote invloed op de duurzaamheid. Op de keuze van materialen die beter recyclebaar zijn. Of verpakkingen die minder milieubelastend zijn. Ook de manier waarop uw product gemonteerd of gedemonteerd kan worden is van invloed op het kunnen scheiden van materialen of de repareerbaarheid.

Versterk de levensduur en voldoe aan "Het recht op reparatie"

Een product dat lang functioneel blijft is een duurzaam product. Eén van de oplossingen om een product langer te laten functioneren is repareren. Het Europees parlement probeert de positie van consumenten te versterken door “het recht op reparatie” te vergroten. Door het systematisch, kosten-efficiënt en kosten-aantrekkelijk te maken. U als producent kunt die repareerbaarheid vergroten om aan deze vraag te kunnen voldoen. Repareerbaarheid maakt uw product populairder. Bij Laudea is de kennis aanwezig om u daarbij te helpen.