Ervaren werktuigbouwkundig ingenieur en innovatieve productontwikkelaar

Michel Lausberg Industrial Design Engineer and founder Laudea

Mijn naam is Michel Lausberg en werk inmiddels ruim 25 jaar als werktuigbouwkundig ingenieur en productontwikkelaar.

Als onderdeel van engineeringsafdelingen heb ik vaak gezien dat product- en procesontwikkeling in deze hectische tijden ondersneeuwen door de orderportefeuille. Ik weet ook dat bedrijven daarmee veel kansen laten liggen voor innovatie in hun producten en productie processen. Mijn advies is om deze extern te zoeken en Laudea samen met uw experts innovaties te laten uitvoeren. 

Als ontwerper en techneut wil ik graag bijdragen aan de sterk veranderende wereld. Denk daarbij aan de duurzaamheid vraagstukken. "Sustainable Design" en "The right to repair" zijn thema's waar ik als ontwerper een grote bijdrage kan leveren. Ook "groene waterstof" is een goede stap ten behoeve van de energie transitie.  Mijn kennis en ervaring in de olie en gaswereld kan ik hier inzetten.

Ik heb Laudea opgericht om producten vanaf het begin te kunnen ontwerpen en uit te werken tot een produceerbaar product.

Mijn ervaring is breed. Van kunststof producten, las frames en  plaatwerk, tot draai- en freesonderdelen. Zo heb ik in mijn vorige aanstelling cryogene afsluiters (Geschikt voor -196°C) ontworpen voor transport van vloeibare gassen zoals LNG. Voor deze werkgever heb ik ook visualisaties van diverse afsluiters voor de website gemaakt. 

U kunt meer over mijn recente projecten vinden in de "experience" sectie van mijn linkedin profiel. 

Visualisaties zijn een onderdeel van mijn diensten, echter is het mijn overtuiging dat onze wereld niet gediend is met alleen mooie plaatjes voor sociale media. Het product moet ook fysiek gemaakt kunnen worden. Met Laudea kies je daarmee de ideale partner die een product van ontwerp tot eerste serie kan begeleiden.  Heb ik u kunnen interesseren voor mijn diensten? Ik ga graag met u persoonlijk in gesprek over de uitdagingen waar uw bedrijf voor staat en hoe ik mijn kennis en kunde kan inzetten om dit te verwezenlijken. Dit kan uiteraard ook middels beeldbellen met Skype of Zoom.